Ujhelyi István kulisszatitkokat árult el Márki-Zay Péter brüsszeli látogatásáról

Fiala János, KeLjfeLjancsi műsorában Ujhelyi Istvánnal beszélgetett.

2021. november 12., 09:50

Szerző:

Fiala János, KeLjfeLjancsi műsorában Ujhelyi Istvánnal beszélgetett reggel. Az MSZP politikusa szervezte meg Márki-Zay Péter Brüsszeli utazását, amin az ellenzéki miniszterelnökjelölt 20 programon vett részt. Fiala János arra vonatkozó kérdésére, miszerint miért pont az MSZP egyik embere szervezte meg Márki-Zay brüsszeli programjait az elejétől a végéig, Ujhelyi csak annyit mondott: „Péter kérte meg rá", ennek oka pedig csakis a belé vetett nagyfokú bizalma volt.

A politikus szerint egyébként a brüsszeli útnak hatalmas sikere volt, a sajtótájékoztatókon maximális létszámban vett részt mind a hazai, mind a külföldi sajtó. Habár Ujhelyi hozzátette, hogy kormányközeli sajtó is résztvett a tájékoztatókon, őket csak úgy minősítette, mint korrektségre képtelen kormányközeli média.

Ujhelyi szerint egyébként még olyan európai uniós biztos is akadt, aki maga kereste fel Márki-Zay stábját, hogy találkozni szeretne a miniszterelnökjelölttel.

„Meglepően sok ajtó nyílt meg előttünk. Volt egy európai biztos, aki maga kérte a stábján keresztül, hogy szeretne ismerkedni. Ennek oka egy merész húzásunk, egy „beetetésünk”, ugyanis a brüsszeli sajtó figyelmét már korábban felkeltettük.

„A figyelemfelkeltés középpontjában az állt, hogy Brüsszelbe érkezik Orbán Viktor miniszterelnök egyszem esélyes kihívója, az az egy szem ember, akinek sikerülhet megdönteni Orbánt” – magyarázta Ujhelyi a nagyfokú figyelem okát, ami Márki-Zayra irányult. Az MSZP politikusa abba is beavatta Fialát, hogy a találkozók után „Péterrel” részletesen átbeszélték a találkozón elhangzottakat. Olyan is volt, hogy egy hosszú nap után egy üveg bor társasága mellett beszélték át a nap eseményeit.

Fiala János arra nem kérdezett rá, hogy lehetséges, hogy Ujhelyi István az ellenzék vezetőjével tölt el napokat és belős sitkokat tud meg, de az országos tisztifőorvos még szóba se hajandó állni vele. Ugyanis nemrég

Müller Cecília nemes egyszerűséggel Brüsszelből hazajövet elfutott előle.

A politikus egy Facebook bejegyzésben sérelmezte, hogy a tiszti főorvos-asszony nem szánt rá időt, hiába próbált neki kérdéseket feltenni. Ujhelyi a Facebookon azzal indokolta Müller Cecília hajkurászását, hogy hiába próbált közérdekű adatokat és érdemi tájékoztatást kérni a tiszti főorvos-asszonytól, ez sosem sikerült.

Müller Cecíliától „csak pökhendi lepattintás volt a válasz, a tiszti főorvos csak hárít, hazudik és sunnyog”

– állítja a posztban a politikus. 

„Mivel előbb szálltam ki a tiszti főorvos-asszonynál, megvártam, hátha most pár perc alatt sikerül valami érdemi választ, de legalább érdemi reakciót kapni tőle. De hiába. Müller Cecília tiszti főorvos-asszony az újságírók elől menekülő fideszes politikusokat megszégyenítő gyorsasággal és tempóval lépdelt a rá váró különautóhoz, hiába kértem – mellette trappolva – , hogy legalább egyetlen percre álljon meg és tisztázzuk, hogy miért nem hajlandó a rendelkezésére álló közérdekű adatokat kiadni – panaszolta Ujhelyi.

 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter és Ujhelyi István a brüsszeli reptéren szelfiznek. Forrás: Ujhelyi István Facebook-oldala.)

Itt a javaslat, a gyógyszertárak dobozonként akár 120 forintos áremelkedést akarnak. Amikor 50 forint egy zsömle, 500 forint alatt nem lehet kenyeret kapni, akkor a javasolt modell szerinti áremelés a tűréshatáron belül van – állítják.