FESZ a Perjés-ügyről: több esetről is van írásos bizonyíték vagy hangfelvétel

Többen mondták ugyanazt.

2021. augusztus 11., 18:33

Szerző:

A Független Előadó-Művészeti Szövetség (FESZ) ügyvezető titkára, Dr. Rihay-Kovács Zita az Index.hu-nak nyilatkozott a Perjés-ügyről. Az ügyvezető titkár elmondta, hogy az egyik érintett beszámolója szerint Perjés János egyszer mellbe taszította őt, valamint többen is említettek egy olyan alkalmat, amikor Perjés vasszéket hajított az egyik dogozó felé.

A FESZ álláspontja szerint az állításokat az is alátámasztja, hogy többen, egymástól függetlenül mesélték el ugyanazt, továbbá több történésről készült írásos bizonyíték vagy hangfelvétel. A FESZ állítása szerint több sértett munkaügyi és polgári peres eljárást indított az ügyben.

A Spirit Színházat a FESZ elnöksége kizárta tagjai közül, mert a színház tulajdonosával kapcsolatban többen is panaszkodtak verbális és fizikai erőszakra a dolgozók közül. A tulajdonos, Perjés János kedden azt nyilatkozta, hogy „hazugság”, amit róla állítanak, ugyanakkor dokumentumot nem küldtek neki a jelentésről, ami alapján kizárták a színházat a tagságból.

(Kiemelt kép: Perjés János a professzor szerepében játszik a Spirit Színház A karnevál vége című előadásának próbáján a budapesti Bálint Házban. A Popper Péter: Ne menj a romok közé és Részemről mondjunk mancsot című könyveiből összeállított előadást február 10-én mutatják be Bori Tamás rendezésében. Fotó: MTI / Kallos Bea)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.