Havi 200 ezerért bérelt lakást közpénzből a fia barátnőjétől a fideszes Fenyvesi Zoiltán

2020. február 24., 06:45

Szerző:

Fia barátnőjétől bérelt lakást közpénzen Fenyvesi Zoltán fideszes képviselő – számol be a Blikk.

A két évvel ezelőtti választáson első ízben egyéni parlamenti mandátumot szerző tapolcai honatyának az Országgyűlés Hivatala 2018 augusztusától 2019. szeptember végéig bérelt egy fővárosi ingatlant

havonta 200 ezer forintért.

A 14 hónap alatt a hivatal 2,8 millió forintot fizetett ki a rezsit is tartalmazó bérleti díjra a tulajdonosnak, aki Fenyvesi fiának barátnője, később felesége. A Blikk kikérte az országgyűlés sajtóirodájától a vonatkozó szerződést, amelyből kiderült, hogy egy 46 négyzetméteres külkerületi panellakásról van szó, miközben

az ingatlan autóval fél, tömegközlekedéssel majdnem egy órára van a Parlamenttől.

Ráadásul a rendelkezésre álló keretből a rokon lakása helyett Fenyvesi egy belvárosi, jóval exkluzívabb ingatlant is kaphatott volna anélkül, hogy egy fillért is kellett volna fizetnie.

Így tesz egyébként 2019 szeptembere óta, a családi panellakás helyett ugyanis már egy közel 100 négyzetméteres, a Kossuth tér szomszédságában lévő lakást bérel neki az Országgyűlés havi 328 ezer forintért. A fideszes képviselő a lapnak elismerte, hogy fia barátnőjétől bérelte az ingatlant, a váltást pedig a két fiatal tavaly nyári esküvőjével indokolta.

– Házasságkötésük után az Országgyűlés Hivatalán keresztül felmondtam a 2018. augusztus 1. hatállyal kötött bérleti szerződést, bár a jogszabály erre nem kötelezett volna, hiszen a magyar Polgári Törvénykönyv 8:1. paragrafusa szerint nem közeli hozzátartozóm – fogalmazott a lapnak Fenyvesi. A szerződés ugyanakkor majdnem három hónappal a frigyet követően szűnt csak meg.

A képviselő érvelése helytálló, ugyanis fura módon a visszaélések elkerülése érdekében a fiától nem bérelhetne ingatlant, annak feleségétől viszont minden további nélkül igen.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.