Feltörte az e-naplót, majd több ezer érdemjegyet írt be

Meghekkelték egy pécsi iskola elektronikus naplóját. 

2022. január 4., 19:37

Szerző:

Egy ismeretlen meghekkelte egy pécsi belvárosi elit iskola elektronikus naplóját, és több ezer érdemjegyet írt be a tanulóknak. Az iskola a történtekről levélben értesítette a szülőket. A rendőrség megerősítette, hogy nyomozás zajlik az ügyben – írta meg a Pécsi Újság kedden.

Az iskola igazgatóját nem más, mint maga a tettes értesítette levélben, a vezetőség pedig csak ezt követően szerzett tudomást az esetről. Miután értesítették a rendőrséget, nekiláttak kiszűrni a több ezer valótlan jegy közül, melyek az igaziak, nehogy valamelyik diák jogtalan előnyhöz jusson.

A rendőrség a lap érdeklődésére megerősítette információikat. Mint írták, az esettel kapcsolatban információs rendszer vagy adat megsértése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.