Csak nem Soros György tehet a drágulásról?

Van, aki így gondolja. 

2021. december 9., 08:45

Szerző:

Ritka nagy egyetértés van a társadalomban abban, hogy jelentősen megdrágult a mindennapi bevásárlás, és az árak elszabadulását a legtöbben a kormány számlájára írják – derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített közvélemény-kutatásából.

A felmérésben résztvevők 86 százaléka egyetért abban, hogy jelentősen drágultak a mindennapi élethez szükséges fogyasztási cikkek, köztük az élelmiszerek és a tisztítószerek ára is. Az ellenzéki pártállásúak 100 százaléka, míg a kormánypártiak 76 százaléka szerint is jelentős áremelkedés történt az elmúlt időszakban. A fideszes szavazók negyede szerint csak kis mértékű drágulás történt, miközben az országban konszenzus alakult ki arról, hogy tartósan magas az infláció mértéke. 

Az árak emelkedését még a kormánypártiak harmada is 10 százalék felettinek érzi. Nem véletlenül, hiszen  az októberi adatokból kiderül, hogy az étolaj ára 30,4, a margariné 18,8, a liszté 12,5, a baromfihúsé 9,3, a péksüteményeké 8,4, a kenyéré 8,1 százalékkal drágult. Tíz emberből négy ember azt állítja, hogy a korábbiakhoz képest sokkal jobban kell figyelnie arra bevásárlás során, mit tesz tesz a kosarába. 

„Az árak rendkívüli drágulása miatt a legtöbben, 32 százaléknyian a kormányt okolják – az ellenzékiek kétharmada, de még a fideszesek hetede is – 28 százalék szerint a világgazdasági folyamatokat, 8 százalék pedig a koronavírus-járványt látja a háttérben. A kormánypártiak 8 százaléka egyenesen Soros Györgyöt okolja ezért”

– írja a lap. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.