Csak nem Soros György tehet a drágulásról?

Van, aki így gondolja. 

2021. december 9., 08:45

Szerző:

Ritka nagy egyetértés van a társadalomban abban, hogy jelentősen megdrágult a mindennapi bevásárlás, és az árak elszabadulását a legtöbben a kormány számlájára írják – derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített közvélemény-kutatásából.

A felmérésben résztvevők 86 százaléka egyetért abban, hogy jelentősen drágultak a mindennapi élethez szükséges fogyasztási cikkek, köztük az élelmiszerek és a tisztítószerek ára is. Az ellenzéki pártállásúak 100 százaléka, míg a kormánypártiak 76 százaléka szerint is jelentős áremelkedés történt az elmúlt időszakban. A fideszes szavazók negyede szerint csak kis mértékű drágulás történt, miközben az országban konszenzus alakult ki arról, hogy tartósan magas az infláció mértéke. 

Az árak emelkedését még a kormánypártiak harmada is 10 százalék felettinek érzi. Nem véletlenül, hiszen  az októberi adatokból kiderül, hogy az étolaj ára 30,4, a margariné 18,8, a liszté 12,5, a baromfihúsé 9,3, a péksüteményeké 8,4, a kenyéré 8,1 százalékkal drágult. Tíz emberből négy ember azt állítja, hogy a korábbiakhoz képest sokkal jobban kell figyelnie arra bevásárlás során, mit tesz tesz a kosarába. 

„Az árak rendkívüli drágulása miatt a legtöbben, 32 százaléknyian a kormányt okolják – az ellenzékiek kétharmada, de még a fideszesek hetede is – 28 százalék szerint a világgazdasági folyamatokat, 8 százalék pedig a koronavírus-járványt látja a háttérben. A kormánypártiak 8 százaléka egyenesen Soros Györgyöt okolja ezért”

– írja a lap. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.