Felcsúton nem lesz előválasztás

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc falujából Bicskére vagy Csákvárra mehetnek leadni voksukat a szavazók.

2021. szeptember 15., 06:50

Szerző:

Úgy tűnik, kihagyta a ziccert az ellenzék: Felcsúton nem lesz lehetőség szavazni, hogy ki legyen Orbán Viktor ellenfele a 2022-es országgyűlési választásokon. Természetesen érthető, hogy a kisebb településeken nem lehet helyben tető alá hozni az előválasztást, de egy szavazósátor felállítása például a Puskás Akadémia stadionja mellett szimbolikus lehetett volna.

Ezért sem hittünk a szemünknek, látva, hogy az előválasztás helyszínei között nem szerepel a miniszterelnök faluja. Megkérdeztük az Országos Előválasztási Irodát, hogy a felcsúti választópolgárok hol adhatják le szavazatukat, és azt a választ kaptuk, hogy „Felcsúton nem lesz szavazósátor. Legközelebb szeptember 24-én Bicskén, és szeptember 25-én Csákváron tudnak a felcsútiak szavazni.”

Felcsút Fejér megye 3-as számú választókerületéhez tartozik, itt az öt miniszterelnök-jelöltön (Karácsony Gergelyen, Dobrev Klárán, Jakab Péteren, Fekete-Győr Andráson és Márki-Zay Péteren) kívül három országgyűlési képviselőjelöltre lehet szavazni: Balázs Péterre (DK, Jobbik, Párbeszéd, MSZP, Liberálisok, LMP), ifj. Bogdán Jánosra (Párbeszéd, MMM) vagy József Andrásra (Momentum).

A választókerület jelenlegi képviselője Tessely Zoltán (Fidesz–KDNP).

(Kiemelt: Orbán Viktor magyar miniszterelnök háza és a Pancho Aréna Felcsúton, 2017. szeptember 15-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)