Felborult egy bevándorlókat szállító kisbusz az osztrák határ közelében

 A jármű nőket és gyerekeket is szállított.

2021. augusztus 25., 20:02

Szerző:

Felborult egy bevándorlókat szállító kisbusz a magyar-osztrák határ melletti Várbalogon, a balesetben többen megsérültek, többen elmenekültek – írta az MTI a police.hu szerdai esti információi alapján.

A közlemény szerint az osztrák rendszámú, Fiat típusú kisbusz délután borult fel a Féltoronyi utcában, az út menti kukoricásban. A jármű nőket és gyerekeket is szállított. A gépkocsi vezetője, valamint az utasok egy része elmenekült a helyszínről, kutatnak utánuk. A rendőrök eddig 21 embert ellenőriztek, akik szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, de jogszerű magyarországi tartózkodásukat és személyazonosságukat nem tudták igazolni. A balesetben többen megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

(Kiemelt képünk csak illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)

Tegnap 15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.