Fekete-Győr szeretné, ha Orbánnal közös videóban népszerűsíthetné az oltást

A Momentum miniszterelnök-jelöltje a Facebookon beszélt arról, hogy az átoltottság érdekében még a miniszterelnökkel is összefogna.

2021. április 11., 14:36

Szerző:

„A Momentum miniszterelnök-jelöltjeként arra szólítom fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy közös videóban álljunk ki amellett, hogy minden magyar oltsa be magát! Ha fontos a kormánynak az oltási hajlandóság növelése, csináljunk úgy, mint egy normális, nyugati országban: politikai háborúzás helyett ösztönözzünk közösen a védőoltások beadására” – írta Facebook-oldalán Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje.

Fekete-Győr hozzátette, hogy a pártpolitikát is hajlandó félretenni azért, hogy minél gyorsabban elérhesse az ország az átoltottságot.

 

 A hatpárti ellenzéki összefogás szombaton arra biztatta a kormányt, hogy törölje el a kötelező regisztrációt az oltások feltételeként. Az Emmi válaszában kétszínűnek nevezte az ellenzéket, mert közülük sok politikus már megkapta az oltást. Az „oltásellenes baloldal” narratívája egyre hangsúlyosabban jelenik meg a kormány kommunikációjában, holott az ellenzék már közös videóban is buzdított az oltakozásra.

(Kiemelt kép: Dimény András)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.