Az Emmi szerint kétszínűség, hogy olyanok kérik a regisztráció eltörlését, akiket már beoltottak

Rétvári Bence államtitkár szerint a baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva.

2021. április 11., 09:31

Szerző:

Ahogy mi is írtunk róla, az ellenzék kérte, hogy a kormány törölje el az oltásregisztrációt, „a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében”. A hatpárti közleményre az Emmi is reagált az ATV híradójának.

Azt írták: „Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői – többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter – regisztráltak, és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről. Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban. A baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva.”

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára vasárnap reggel a Kossuth Rádióban ekézte tovább az ellenzéket – derül ki az MTI közleményéből. Itt elmondta: a baloldal jogi eszközökkel is próbált fellépni az oltásokkal szemben, ezt bizonyítják azok a máig vissza nem vont parlamenti határozati javaslataik, amelyek a kínai és orosz vakcinák alkalmazását tiltanák. A baloldal emellett hiteltelen és képmutató is, mivel eközben „elmennek és maguknak szépen beadatják az oltásokat, akár soron kívül is”.

Az ellenzék így érvelt korábban: „A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.”

(Kiemelt kép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. MTI | Szigetváry Zsolt)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.