Az esélytelennek tartott Fekete-Győr András nem lép vissza az előválasztástól

A Momentum jelöltje szerint érdemi esélye van.

2021. augusztus 27., 11:42

Szerző:

A Momentum elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje szerint érdemi esélye van az előválasztáson, ezért nem gondolkodik a visszalépésen – derül ki Fekete-Győr András Jelennek adott interjújából. A Momentum jelöltjét a Závecz Research és az Idea intézet kutatása negyedik helyre rangsorolja az előválasztáson, aki épp emiatt azt tűzte ki célul, hogy bejusson a második fordulóba.

Fekete-Győr azt sem volt hajlandó árulni, hogy ha esetleg mégsem jutna be a második fordulóba, akkor kit támogatna. „Ilyen helyzetben jó döntést csak akkor tud hozni egy politikus, ha lezárult az első forduló. Hiszen több miniszterelnök-jelölti vita is lesz, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a többiek mit és hogyan képviselnek” – mondta. Hozzátette: a visszalépési politikájukból nem következik automatikusan, hogy Karácsony Gergelyt vagy Jakab Pétert támogatnák.

A miniszterelnök-jelölteknek 20 ezer aláírást kell leadniuk szeptember 6-ig – ezt egyelőre csak Karácsony Gergely és Dobrev Klára teljesítette. A választás első fordulóját szeptember 18. és 26. között rendezik, a második fordulót pedig október 4-10. között.

(Kiemelt kép: Fekete-Győr András politikus, a Momentum Mozgalom elnöke 2021. június 17-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)