Fekete-Győr András üzent Gyurcsánynak: Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele, hogy nem manipulálunk hangfelvételeket

2020. augusztus 7., 15:28

Szerző:

Balatonőszödön készült képpel üzent Gyurcsány Ferencnek Fekete-Győr András. A DK elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében daganatos betegséghez hasonlította a gödi polgármester körül kirobbant ügyet, amit a Momentum szerint egy manipulált hangfelvétel váltott ki. Erre reagált Feteke-Győr.

„Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is”

-  írta a Momentum elnöke a kép mellé szintén a Facebookon.

Mint ismeretes, Balatonőszödön van az MSZP üdülöje, és itt hangzott el Gyurcsány Ferenc híres 2006-os "őszödi beszéde" is. A képen egyébként ott van egy DK-s plakát is a 2018-as országgyűlési választások idejéből.

Egy viharvert 2018-as Gyurcsány Ferenc választási plakát képében kísért a múlt a két Balatonőszöd tábla között félúton...”

- írta Fekete-Győr.

A DK EP-képviselője, Rónai Sándor augusztus 4-én nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin a DK interpretációja szerint Balogh Csaba, Göd polgármestere Momentum–Fidesz-koalícióra tett javaslatot, amikor arról beszélt, hogy le akarja váltani az alpolgármestereit és egy fideszes alpolgármestert is javasolt helyettük.

A Momentum erre előállt egy saját felvétellel, azt állítva, a DK felvételét manipulálták. Rónai szerint lehet, hogy megvágták az ismeretlen forrásból kapott felvételüket, de ez még nem hírhamisítás.

Ezután hasonlította Gyurcsány Ferenc egy daganatos betegséghez az ügyet, hozzátéve, hogy "a demokratikus ellenzék sok száz települést vezet okosan, eredményesen. Köszönet érte. Aztán kiderül, hogy egy-két helyen az együttműködésből veszekedés, csúnya háborúskodás lesz. Valami elromlik. Nehéz pontos képet kapni kívülről, hogy valójában mi okozta a bajt”.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.