Fegyverarzenált találtak egy albán férfinél Röszkén

Tizenhét gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinél a röszkei határátkelőhelyen.

2023. május 22., 09:50

Szerző:

fegyverrel való visszaélés bűntette miatt indult eljárás a férfi ellen, aki csütörtök reggel nyolc óra előtt jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, az általa vezetett személygépkocsival. Az őt és járművét ellenőrző pénzügyőröknek gyanús lett az autó elhúzható ajtaja. A tételes átvizsgálás során az ajtó műanyag borítása mögött a pénzügyőrök 17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint 15 tölténytárat és 10 lőszert találtak.

Az ügyészség a szökés-elrejtőzés és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: JONAS ROOSENS JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.