Megszökött egy farkas az eszéki állatkertből, már Beremend mellett látták ólálkodni az ártalmatlan állatot

2019. december 17., 15:23

Szerző:

Több horvát portál is megírta, hogy tegnap este már Eszéktől körülbelül 30 kilométerre, Alsószentmártontól és a magyar határtól, Beremendtől alig pár kilométerre látták az eszéki állatkertből megszökött farkast. Megpróbálták befogni, de a mocsaras, nehezen járható területen ez nem sikerült – jelentette a Szabad Pécs.

A farkas időnként hátra-hátranéz az erdőben
Fotó: BNPI/Kozma Attila

A fiatal állat csak néhány nappal korábban érkezett meg az új eszéki otthonába, feltehetően fel volt zaklatva, ezért szökhetett meg. Az állat az emberre állítólag veszélytelen. Egész életében állatkertekben élt, ezért nem tud gondoskodni magáról a szabadban – mondják a szakemberek. 

Pécsen 2015 őszén szökött meg egy farkas az állatkertből, azt végül kilőttek – emlékeztet a portál.

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt