Fábry: Gyurcsány besúgó volt

A Húzós podcastben adott interjút Rónai Egonnak Fábry Sándor. A humorista elsősorban új etűdjét promózta a műsorban, ám sok más témráól is szót ejtett, és igen meredek állításokat is megfogalmazott. 

2022. május 7., 16:29

Szerző:

A közmédiában dolgozó show-man elárulta, vannak „bizonyos szempontok”, amelyeknek meg kell felelnie, de úgy véli, ez nem baj, mert „akik pénzt adnak rá, azok ezt elvárhatják”. „Egy ilyen érdekes félelem lengi körül a miniszterelnök úrral kapcsolatos megnyilatkozásokat, nem baj, hogy az egyáltalán nem bántó, sőt humoros, sőt tulajdonképpen profi, ezeket általában igyekeznek velünk elkerülni” – fogalmazott Fábry. 

Elmondta: a politika ma már kevésbé érdekli, mint korábban, de ma is mindent „'56-hoz képest véleményez”. Ennek megfelelően utasítja el Gyurcsány Ferenc személyét, aki ugyan a vérbe fojtott szabadságharc idején még nem élt, de később ellene foglalt állást. Sőt, Fábry szerint a volt miniszterelnök nem csak KISZ-titkár, de „besúgó” is volt pécsi egyetemi évei alatt. A humorista elismeri, hogy erre bizonyíték nincs, de szerinte akkoriban a baranyai városban „mindenki ezt beszélte”.

(Kiemelt kép: Fábry Sándor humorista az idei Petőfi Zenei Díjak átadásán a zamárdi Strand Fesztiválon 2019. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.