Fabiny Tamás: szekértáborrá lett hazánkban is meg kell tanulnunk békében élni egymással!

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke is megfogalmazta karácsonyi üzenetét. 

2021. december 25., 11:53

Szerző:

Isten akarata az örök békét és kiengesztelődést kéri, aminek alapja a kölcsönös megbocsátás - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján a vecsési evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Szekértáborrá lett hazánkban is meg kell tanulnunk békében élni egymással. Ennek alapja pedig az, hogy Isten karácsonykor mintegy kitűzte a fehér zászlót, jelezve, megbékélt a világgal, aminek a jele Jézus születése

– tette hozzá Fabiny Tamás.

Fabiny szerint „ne csak a sajátjainkat szeressük”, hanem  azokat is tegyünk jót, akik ebből semmit nem tudnak visszaadni. „Erre akkor lehetünk képesek, ha felismerjük, Jézusban Isten kegyelme érkezett hozzánk. Krisztus dicsőséges megjelenése nyomán meg kell tisztulnunk minden gonoszságtól és a jócselekedetekre kell törekednünk” - mondta, hozzátéve, hogy számára ez a „befogadó egyház” víziója. 

(Kiemelt kép: Fabiny Tamás. Fotó: Kovács Tamás/MTI)

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.