Ezzel dicsekedett el Szijjártó Péter

Kölcsönös és érdekmentes barátság. 

2021. december 2., 20:29

Szerző:

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vakcinavásárlás és a hosszú távú gázvásárlási szerződés megkötése miatt 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar-orosz kapcsolatokban – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon, miután tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Stockholmban.

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta, ismét kihasználták az alkalmat Szergej Lavrovval, hogy áttekintsék az együttműködés legfontosabb pontjait.

Annak érdekében, hogy 2022 is legalább az idei évhez hasonlóan sikeres legyen, ötpontos akcióterv szerint fognak haladni – közölte a miniszter.

„Célunk, hogy a jövő év folyamán a paksi építkezés létesítési fázisba lépjen, hogy meg tudjuk kezdeni a Szputnyik oltóanyag gyártását a Nemzeti Oltóanyaggyárban, hogy a december 16-án létrejövő vasúti közlekedési vegyesvállalatunk működése nyomán évi több százra növeljük a Záhonynál belépő konténervonatok számát, hogy véglegesítsük közös űrkutatási projektjeinket, és hogy még több magyar mezőgazdasági termék kapjon belépési lehetőséget az orosz piacra" – közölte Szijjártó Péter.

(Kiemelt képünk: Dmitrij Jevgenyevics Averkin, a Gazprom export vezérigazgató-helyettese (b3) és Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója (j3) aláírja az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződést, jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2), balról Jelena Viktorovna Burmisztrova, a Gazprom elnökhelyettese a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. szeptember 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.