Ezt üzeni az MVM a nyugdíjasoknak

Az MVM közleményben reagált arra, hogy panaszt nyújtott be hozzájuk a Nyugdíjas Parlament az előrehozott fizetési határidők miatt.

2022. szeptember 29., 19:45

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk: panaszt nyújt be az MVM-nek a Nyugdíjas Parlament az előrehozott fizetési határidők miatt. A legfrissebb, októberi MVM-számlákon azt látni, hogy 7-re módosult a befizetési határideje a havi rezsidíjaknak, míg korábban a hónap közepe volt a határidő. Mindez azt jelentené, hogy 5 nappal a havi nyugdíjak utalása előtt kell befizetni azokat.

Ezzel kapcsolatban adott ki közleményt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön, melyben úgy fogalmaztak, hogy „egyes sajtóhírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott, a számlázás időpontja visszakerül a megszokott időpontra”.

Az MVM közleménye szerint a számlák októbertől ismét a korábbi rendben érkeznek. Az eddigi változásokat az okozta, hogy augusztus végén, a tarifafejlesztéseket követően újraindított számlázások eltérhettek az ügyfelek besorolás szerinti havi számlázási időpontjától. A számlafizetésig rendelkezésre álló napok számán ugyanakkor ez nem változtatott. 

Októberben a lakossági gázfogyasztóknak elég 15-éig fizetniük akkor is, ha korábban jár le a fizetési kötelezettségük. A késésnek nem lesz következménye, így késedelmi kamata sem. Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit az ügyfelek zavartalan kiszolgálása érdekében – tették hozzá.

(Lakossági földgázfogyasztást mérő óra egy családi házban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)