Ezért több a vonatbaleset és a késés a MÁV-nál

Mindennaposak a műszaki hibák a vasúti közlekedésben. 

2022. július 13., 07:59

Szerző:

Elöregedtek a kocsik, a mozdonyok és a vasúti pálya is – a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az utasok ezért tapasztalhatnak egyre több műszaki hibát a MÁV-nál.

A vasúttársaságnál azt mondják, év végéig 92 új kocsit gyártanak le, és aláírt keretszerződésük van 115 új villanymozdony beszerzésére. Balatonfürednél egyébként hétfőn öt ember megsérült, amikor összeütközött egy tolató mozdony és egy személyvonat, és az RTL Híradó információja szerint a baleset emberi mulasztás miatt történhetett.

Ugyanakkor több mint hat órát késett egy Pozsony és Budapest között közlekedő nemzetközi vonat, vasárnap éjjel 11 óra helyett hétfő reggel hat órakor ékeztek meg az utasok a magyar fővárosba.

(Kiemelt képünk: Tehervonatok balesete Biatorbágy és Herceghalom között 2022. július 10-én. Fotó: MÁV)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.