Ezerötszáz aláíró tiltakozik a földeladások miatt

„Kinyilvánítjuk, hogy az állami földek jelen kormány általi kezelését elfogadhatatlannak, egyenesen nemzetellenes bűnnek tartjuk. Követeljük, hogy a 2011 októbere óta zajló színlelt és törvényellenes álpályázati rendszer »nyerteseivel« megkötött szerződéseket semmisítsék meg” – fogalmaz az Élőlánc Magyarországért ma, a kormánynak elküldött levele.

2015. november 11., 08:58

A petíció aláírói azt is követelik, hogy az állami földeket a 2012-ben közmegegyezéssel elfogadott Nemzeti vidékstratégia szerint, a gazdákkal érdemi egyeztetésben kialakított, tisztességes pályázati eljárás útján az NFA-törvény birtokpolitikai irányelvei szerint hasznosítsák.

Az Élőlánc Magyarországért szerint az aláírások bizonyítják, hogy a nemzeti vagyon stratégiai részét alkotó állami termőföldvagyont az állampolgárok tiltakozása ellenére, illetve azok félrevezetésével bocsátják áruba felmérhetetlen kárt okozva ezzel a magyar népnek. Ezzel a lépésükkel megfosztják a magyar államot attól a felbecsülhetetlen lehetőségtől, hogy azokban a válságos időkben, amelyek bekövetkeztére a tudósok figyelmeztetnek, biztosítsa a magyar emberek számára az élelmiszert.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.