Ezeket az étrend-kiegészítőket ne vegye be, ha fontosabb a látása a szexuális teljesítményénél

Gyógyszerhatóanyagot találtak a potencianövelőben, betiltották a forgalmazását.

2021. július 15., 20:22

Szerző:

A hivatal honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint kötelezték a forgalmazót, hogy a ROYAL-G POWER, valamint a DRAGON POWER ORIGINAL márkanevű termékek minőségmegőrzési időre tekintet nélkül azonnal vonja ki a kereskedelmi forgalomból, illetve hívja vissza a fogyasztóktól.

A Nébih ismertette: a Maho Silver Trans Kft. által forgalmazott étrend-kiegészítők kapszulánként 119 milligramm, illetve 134 milligramm szildenafilt, emellett 53 milligramm, valamint 58 milligramm tadalafilt tartalmaztak. Az étrend-kiegészítők egyetlen kapszulájában

a hatóanyagok külön-külön is jóval meghaladták a terápiás dózis legmagasabb értékét.

Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött az ilyen hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása – jegyzi meg a hatóság.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a forgalmazóval szemben idén áprilisában a „The Boss” megnevezésű étrend-kiegészítő termék miatt indult eljárás, mert gyógyszerhatóanyagot tartalmazott.

A Nébih hangsúlyozza: az étrend-kiegészítők az érvényes uniós és hazai szabályozás szerint élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszerhatóanyag felhasználása tilos. A termékek a jelölés alapján kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmaznak, ami a valóságnak nem felel meg, így hamisítványnak minősül. Elfogyasztásuk viszont komoly egészségkárosodási kockázatot jelenthet a fogyasztóknak.

A mellékhatások között szerepelhet

látásromlás, hallásromlás, fülzúgás, súlyos kimenetelű kardiovaszkuláris tünetek, szívelégtelenség, vérnyomás-ingadozás.

(Képünk illusztráció: Shutterstock)