Ez történt a jobbikos disznóvágáson: „Beszorított a wc-be, és a kezembe tette a nemi szervét”

Több lapnak is nyilatkozott V. Anita, aki szexuális zaklatás áldozata lett egy, a szervező és a résztvevők útján a Jobbikhoz köthető ököritófülpösi disznóvágáson. 

2022. május 26., 08:44

Szerző:

Több lapnak is interjút adott V. Anita, Szilágyi György, a Jobbik korábbi alelnökének élettársa, aki azt állítja, hogy Földi István jobbikos politikus meg akarta erőszakolni egy tavalyi disznóvágáson.

„Az elején még csak szexista megjegyzések voltak, például amikor töltöttem a kolbászt, mondta, hogy milyen jól áll a kezemben, meg hogy milyen szerencsés a párom”

– nyilatkozta a Borsnak V. Anita. Beszámolója szerint a résztvevők rengeteg alkoholt fogyasztottak és kezdte magát egyre kényelmetlenebbül érezni, a délutáni szóbeli megjegyzések ugyanis a tettlegességig fajultak. 

„Földi folyamatosan fogdosott, egy ízben már az asztalra is fel kellett ülnöm, hogy ne kerülhessen mögém. Aztán táncolni kezdtünk, én Földivel, közvetlenül mellettünk pedig Gyüre Csaba táncolt Molnár Enikővel. Földi ekkor megint fogdosni kezdte a fenekemet, én pedig rákiabáltam emiatt.”

A zaklatás mögött akár féltékenység és bosszú is álhatott, erre utal, hogy V. Anita élettársát, Szilágyi Györgyöt nem hívták el az eseményre. Ott volt viszont Miskolczy István, aki korábban megkérte a V. Anita kezét, de visszautasításban részesült. Mi több, ő hívta be a nőt a szobába, hogy Földi beszélni akar vele és ő zárta rá az ajtót is. 

„Tény, hogy az elkövető az ottani regionális igazgatóval becsalatott a szobába, becsukta a regionális igazgató mögöttem az ajtót, s az elkövető már rántott is be a vécébe, készen állva a közösülésre. Ha Gyüre Csabának nem szólok, amikor a szoba felé mentem, hogy majd jöjjön utánam, s nem tör be a szobába engem kiszabadítani, akkor a fizikai erőfölényével megerőszakol az elkövető.”

– mondta V. Anita a Blikknek. A Bors ennél több részletet is elárul: 

„Földi pedig beszorított a fürdőszobába, és elővette a nemi szervét. Akkor már izgalmi állapotban volt. A kezembe nyomta és megpróbált megcsókolni is. Könyörögtem neki, hogy hagyja abba”

– nyilatkozta a lap szerint V. Anita. A tragédia egy hajszálon múlt, a nő szerencsére mielőtt bement a szobába, megkérte Gyüre Csabát, hogy menjen majd utána. Ment is, és addig dörömbölt a fürdőszobaajtón, amíg Földi gyorsan el nem tette a nemi szervét, majd ajtót nyitott, mintha mi sem történt volna.

V. Anita a Blikknek úgy nyilatkozott, a zaklatás után történtekről, hogy

„Nem mondtam én semmit ott, hanem Gyüre Csabával együtt a lehető leggyorsabban eljöttünk, hogy minél hamarabb kikerüljek erről a bűntanyáról. Bár az is igaz, hogy úgysem sokan értettek volna belőle bármit is, hiszen majdnem mindenki nagyon részeg volt.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Földi István (b) és Jakab Péter (j) egy kampányrendezvényen. Forrás: Földi István politikusi Facebook-oldala.)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.