Ez az önkormányzat nem tájékoztathatja a lakosságot a Fidesz javaslata miatt

Elfogadták a helyi Fidesz javaslatát.

2021. december 16., 15:50

Szerző:

A tatabányai önkormányzatnak minden olyan kötelezettségével fel kell hagynia az év végéig, ami az ott élő állampolgárok tájékoztatását szolgálja – írja a 444. A javaslat a Fidesz helyi frakciójától érkezett.

Az önkormányzati közlemény szerint a „honlap, közösségi média, online megjelenés, újság tartozik ide, valamint a közgyűlés közvetítése is”.

A csütörtöki testületi ülésen elfogadott fideszes javaslat alapján a jövő évi költségvetés elfogadásáig nem költhetnek pénzt a lakosság tájékoztatására.

„Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkájával, az elfogadott rendeletekkel, a város működtetésével, városi rendezvényekkel, város intézményi információkkal kapcsolatban nem adhat hírt a város a szokásos módokon. Nem közvetítheti a város a közgyűlések üléseit. Nem teljesítheti az Európai Uniós projektek kötelező tájékoztatási projektelemeit. Nem adhat ki hírlevelet, újságot, nem adhat fel fizetett hirdetést semmilyen módon” – áll a közleményben.

Tatabányán az ellenzéki Szücsné Posztovics Ilona a polgármester, de megválasztása óta nincs stabil többsége a közgyűlésben, valamint az utóbbi időben több, ellenzékiként bekerült képviselő a Fidesszel együtt szavaz.

(Kiemelt kép: Tatabánya, 2020. július 23. Sétarepülés Budaörs-Visegrád-Esztergom-Tata-Budaörs útvonalon. Tatabányától keletre, de már Pest megyében folyik az aratás. Fotó: MTVA / Bizományosi / Lehotka László)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.