Exkluzív videó: Szilágyi Liliána apja és testvére beszél a családi botrányról

Szilágyi Zoltán és kisebbik lánya, Gerda Fiala János KeljFelJancsi című műsorában meséltek először az elmúlt időszak történéseiről. 

2022. február 1., 12:12

Szerző:

Szilágyi Liliána Európa-bajnok magyar úszó soha nem látott lavinát indított el december 29-én, amikor D.Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában és az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán gyerekkora óta testileg, lelkileg és szexuálisan is abuzálta őt, illetve az édesanyját. A közösségi médiában azóta több nyilvános levél is megjelent a két féltől, Szilágyi Zoltán és kisebbik lánya, Gerda azonban most először, Fiala János KeLjfeLjancsi című műsorában reagáltak élőben a történtekre.

Szilágyi Zoltán elmesélte, hogy az ügy kirobbanásakor mérhetetlen szomorúság és értetlenség uralkodott el rajta. „Az embernek a rémálmaiban sem fordul elő, hogy a saját gyermeke, vagy akár egy idegen ember megvádolja a nyilvánosság előtt, hogy őt abuzálta, szexuálisan zaklatta. Ez mérhetetlen fájdalmat tép fel bennem. Szülőként én mindig a legjobbat szerettem volna a gyermekeimnek” – magyarázta. Azt, hogy 2016-ban Liliána miért költözött el tőle, a lány felnőtté válásával indokolta. Szerinte ugyanolyan mindennapi konfliktusok terhelték a családot, mint bárhol máshol, de alapvetően nyugalom és kiegyensúlyozottság jellemezte a családi életet. Szilágyi Zoltán azt is leszögezte, hogy egyformán szerette mindkét gyermekét, hiszen „ez teljesen természetes”.

(Kiemelt kép: Kaposvár, 2020. december 9. A győztes Szilágyi Gerda a célban női 100 méteres hátúszás döntőjében az úszók kaposvári olimpiai kvalifikációs országos bajnokságán a Csik Ferenc Versenyuszodában 2020. december 9-én. MTI/Varga György