Európai szintre emelte a migránsozó propagandát a kormány

2018. október 13., 15:24

Szerző:

Ideje felrázni Brüsszelt! – üzeni a kormány Euópának szánt kampányvideója, amiben amúgy a Strasbourgban, az Európa Pprlamentben dolgozó Guy Verhofstadt, a liberális frakció vezetője a fő célpont – szúrta ki a 444 a videót megosztó Kovács Zoltán kormányszóvivő Facebook-oldalán

A rövid videó egy cseppet visszafogottabb a hazai piacra szánt propagandánál. Felsorolják benne, hogy hány migráns érkezett Európába 2015 óta, azóta nőt a támadások száma a és a bűnözés, de az nem hangzik el, hogy ez mind a migránsok miatt. Persze úgyis érti, aki akarja. Mindezek miatt pedig az egyik fő felelős, Guy Verhofstadt, aki még töübb idegent akar betelepíteni, Ennek alátámasztására kétszer is bevágnak tőle egy szövegkörnyezetből kiemelt félmondatot, miszerint szükségünk van a migrációra.

Egy árnyalattal enyhébb a nemzetközi fogyasztásra szánt üzenet is. Az itthoni „Ez felháborító” és „Ez veszélyes” helyett nagy piros alapon azt üzenik, hogy t„his is reckless”, azaz „ez meggondolatlan”.

 

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.