Ne hagyja otthon az esernyőt – kiadós eső érkezik

Általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiségű eső is eshet.

2023. november 21., 07:52

Szerző:

Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedd estére is marad a felhős idő, de mindenütt fokozatosan megszűnik a csapadék. Sokfelé párássá válhat a levegő, főleg az ország északi, középső szélvédett részein köd is képződhet. Az északi, északkeleti szél az éjszaka második felétől kezdve egyre nagyobb területen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogköz tágabb térségében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de az északkeleti szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet.

(Kiemelt kép: Erik Mclean/PExels)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.