Erőszakkal kényszerítettek prostitúcióra egy fiatalkorú lányt Szombathelyen

A két gyanúsított, egy férfi és egy nő előzetes letartóztatásba került.

2021. június 7., 11:47

Szerző:

A megalapozott gyanú szerint egy féri 2021 április közepétől május végéig terjedő időben Szombathelyen egy kiskorút napi 4-5 alkalommal erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette pénzért szexuális cselekmények végzésére. A férfi nőismerőse pedig átvette a kiskorú által szerzett pénzt. Ha a sértett ellenkezett, a fiatal lány bántalmazására biztatta a bűntársát – írja az Ügyészség

A Vas Megyei Főügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója szombaton elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.