Vascsővel agyonvert egy kiskutyát egy siófoki kutyabarát szálláshely tulajdonosa

2019. július 20., 15:24

Szerző:

Kutyabarátként hirdettek egy siófoki szálláshelyet, ahol a héten az egyik tulajdonos egy vascsővel agyonvert egy két kilós kiskutyát. Az esetről a kutyabarathelyek.hu számolt be.

A portálnak a kutya gazdája elmondta, hogy hétfőn érkezett családjával és kutyájával a Siófokra az apartmanba. A szálláshely több tulajdonossal rendelkezik.

Megérkezésük után már másnap reggel arra lett figyelmes a család, hogy a szálláshely egyik tulajdonosa durván kiabált az udvaron lévő kutyával, azt akarta, hogy az állat „eltakarodjon”, és felrúgással fenyegette.

– Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit – mesélte a családfő a portálnak.

Szerdán megismétlődött jelenet, a tulajdonos aznap is ott volt a szomszédos apartmanoknál, ismét kiabált a kutyával. A családfő kiment, hogy megbeszélje vele, mi a gond, mire a tulajdonos a fenyegetőzés közepette elmondta, fél, hogy a kutya meg fogja harapni, így gazdája inkább bevitte a házba a kutyát.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Mikor aztán indultak volna sétálni a kiskutyával, a családfő úgy döntött, megbeszéli a problémát a tulajdonossal, így ölében a kutyussal elindult békülni. 

A tulajdonos azonban ismét fenyegetőzni kezdett, immár nem csak a kutyát, de a gazdákat is felrúgással riogatta. Szóváltás közben felkapott egy vasrudat, amivel nekiesett a gazdának. Így érte az egyik ütés a kiskutyát, aki valószínűleg azonnal életét vesztette. 

– Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így – mondta a családfő. Hozzátette, hogy családtagként szerették a kétéves állatot.

A portál érdeklődésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.