Erős szél hozza a tavaszt

Kedden még viharos széllökések is lehetnek, szerdán azonban nem várható jelentős légmozgás, kisebb esők azonban igen. 

2023. február 21., 06:59

Szerző:

Az ország délnyugati felén napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel, az északkeleti tájakon viszont felhőátvonulások lesznek rövidebb-hosszabb napos időszakokkal – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél a Sopron-Szeged vonaltól keletre élénk, olykor erős lesz, a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Szerdán is több tájegységünkön süthet ki több órára a nap, de főként az ország északi és keleti felén felhősebb tájakkal is találkozhatunk, és néhol kisebb eső, egy-egy zápor átmenetileg előfordulhat – írja az Időkép. Nem lesz jelentős a légmozgás. A reggel helyenként ködös lehet. Hajnalban -1, +5, kora délután északkeleten 8 és 10, máshol 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

(Kiemelt képünk illusztráció. Szélzsák nagy erejű szélben a Pécs-Pogány repülőtér hangárján 2020. február 10-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.