Már az ügyészség nyomoz az Eötvös József Gimnázium ügyében

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen nyomoznak az Eötvös József Gimnáziumot érintő vesztegetési ügyben. Az igazgatónak nincs információja az ügyről. 

2023. november 14., 13:45

Szerző:

Folyamatban van a nyomozás a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen a fővárosi Eötvös József Gimná­zium idén kirobbant korrupciós ügyé­ben – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől. A gyanú szerint vesztegetési pénz kellett ahhoz az iskolában, hogy azokat a diákokat is felvegyék az elit iskolák között számontartott intézménybe, akiknek nem sikerült a hivatalos felvételi. Egy hangfelvétel alapján arra lehetett következtetni, hogy a korrupt beiskoláztatási rendszert ráadásul az igazgató és az iskolához tartozó alapítvány vezetője működtethette – emlékeztet a lap.

„Az ügy kapcsán eddig semmiféle információt nem kaptam, senki nem keresett meg. Továbbra is fontosnak tartom azonban megjegyezni, hogy részemről nem történt törvénytelenség” – nyilatkozta a lapnak Moss László igazgató, aki nem mondott le tisztségéről, továbbra is ő vezeti a középfokú oktatási intézményt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Eötvös József Gimnázium hivatalos Facebook-oldala)