Ekkora védelmet nyújt a megerősítő oltás

Hatalmas a különbség a kettő, és a három oltással rendelkezők között.

2022. január 23., 10:33

Szerző:

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) új tanulmányt ismertetett a vakcinák omikronnal szembeni hatékonyságáról. Az Index arról ír, hogy az eredmény azt mutatja, hogy az mRNS-vakcinák megerősítő dózisa 90 százalékos védelmet nyújt a kórházba kerüléssel szemben.

A 25 amerikai állam adatain elvégzett vizsgálat szerint az omikron-fertőzöttek aránya a megerősítő oltással rendelkezők körében 100 ezer főre 149 volt, míg a „csak” két oltással rendelkezők esetében 255. A JAMA orvosi szaklap kiemelte, 23 391 olyan beteg esetét vizsgálta, aki 2021. december 10. és 2022. január 1. között teszteltette magát.

A legmagasabb védelmet azoknál mutatták ki, akik már a megerősítő oltást is megkapták: 66 százalékkal kisebb volt a tünetes fertőzés kialakulásának esélye, mint a két oltással rendelkezőknél.

(Kiemelt képünk illusztráció: Oltáshoz készíti elő az asszisztens a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. június 20-án. Fotó: MTI/Balázs Attila)

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.