Ennyi új autóbusz áll munkába 2022 közepéig a jármű-fiatalítási program keretében

Palkovics László jelentette be.

2022. január 20., 11:17

Szerző:

A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 első felében – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön, Székesfehérváron.

Palkovics László a hazai fejlesztésű és gyártású Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú szóló autóbuszok átadásán közölte: a program keretében megvásárolt buszok kilencven százaléka a győri Kravtex és a debreceni ITE Bus & Truck terméke. Hozzátette: az utóbbi cég által leszállítandó 88 buszból az első hatot adták át most.

A tárcavezető megemlítette, hogy a Volánbusz 2018-ban „pörgette fel” jármű-fiatalítási programját, ennek köszönhetően az elmúlt négy évben 1700 autóbuszt állítottak forgalomba, ezzel a flotta 13 évnél magasabb átlagéletkora 2021 végére 10,6 évre csökkent. A további fejlesztések eredményeként 2022 végéig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul, az átlagéletkor 8 év közelébe csökken.

(Kiemelt kép: Palkovics László. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.