Ha még nem lett volna világos: ma is megvéd minket a kormány az energiaáraktól

A kormány célja megvédeni a családokat a magasabb energiaáraktól, ami ezidáig sikerült is – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken a kormány Facebook-oldalára feltett videóban.

2022. június 17., 17:03

Szerző:

A miniszter annak kapcsán nyilatkozott, hogy Európa nyugati felén a videó szerint „egyre aggasztóbb ötletekkel” állnak elő az energiaválság kezelésére.

A gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette: hisznek az árstopokban, azok fenntartásában, és amíg lehet, ezeket fenn is fogják tartani.

Közölte: háborús infláció van, ezzel szembe kell nézni. Ugyanakkor nem szabad minden esetben ezeket az áremelkedéseket, ársokkokat a családokra önteni, hanem az alapvető termékkörökben, mint az üzemanyag, az energia, a gáz és a villany, az élelmiszer, a hitelek esetében védelmet kell adni, meg kell védeni őket ezektől az ársokkoktól – fogalmazott Nagy Márton.

(Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János (j2), Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton (j6), Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor (j4), Rogán Antal (j3), Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j5) és Varga Judit (j) vett részt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)