Utcát zárnak le Orbán évértékelője miatt szombaton

Valamint megtudtuk, hol tartja az évértékelőjét a miniszterelnök.

2022. február 10., 16:43

Szerző:

Orbán Viktor szombaton a Várkert Bazárban tartja majd az idei évértékelő beszédét – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Fidesz-KDNP már januárban bejelentette, hogy a miniszterelnök ötven nappal az április 3-i országgyűlési választás előtt, február 12-én évértékelő beszédet tart. A kormányfő beszédje kormánypárti kampány hivatalos kezdetét is jelenti.

A rendezvény miatt egész napra lezárják a Lánchíd utcát. A korlátozás több autóbuszjáratot is érint – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A 105-ös buszok szombaton egész nap, a 916-os és a 990-es buszok pedig szombatra virradó éjszaka a Döbrentei tér és az Alagút utca között a Lánchíd utca helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton járnak. A buszok egyik irányban sem érintik a Várkert Bazár megállóhelyet. Emellett a 105-ös mindkét irányban, a 916-os pedig Pest felé nem érinti a Clark Ádám teret sem, helyette az Attila úton, a 178-as busz Szarvas tér, Dózsa György tér és Alagút utca megállóiban állnak meg.

Az idei lesz a Orbán 23. évértékelője. Bár az évértékelést hagyományosan a Várkert Bazárban tartják, tavaly a járványhelyzet miatt a parlamentben tartotta meg ezt a beszédet a miniszterelnök. Idén nemcsak Orbán, hanem az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is tart évértékelőt, február 16-án.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor 2019-ben évértékelőt tart. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

 

2024. május 24., 13:12

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.