06:45 - 09:00

Keljfeljancsi

Fiala János műsora

Gyarapodnak a nyitáspártiak, de a többség bízik a szigorban

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok csaknem 60 százaléka szerint megfelelően szigorú a szabályozás, de jelentősen emelkedett a nyitáspártiak tábora. 

2021. február 10., 08:06

Szerző:

November óta stabilan ötven százalék fölött van azok aránya, akik megfelelően szigorúnak tartják a kormányzat koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit – derül ki a Nézőpont Intézet február 2. és 4. között, ezer fő telefonos megkérdezésével készült reprezentatív közvélemény-kutatásából. A Magyar Nemzetnek készített felmérés szerint a válaszadók 59 százaléka mondta azt, hogy elégedett a korlátozások jelenlegi szintjével. 22 százalékuk nevezte túl szigorúnak a lezárásokat. Januárban még csak 12 százalékuk volt ezen a véleményen, vagyis év eleje óta jelentősen emelkedik a nyitáspártiak aránya.   

További szigorításokat a válaszadók 11 százaléka tartana indokoltnak. Ennek a csoportnak a mérete a januári 22 százalékról feleződött meg mostanra. Az oltások számának növekedésével, illetve a jobb idő beköszöntével azonban várhatóan a nyitást pártolók aránya növekedni fog a Nézőpont Intézet szerint.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

05:37

Esni viszont valószínűleg nem fog. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.