Embertelen pusztítást végzett a jégeső Sellyén

Több mint kétszáz ház vált lakhatatlanná, rengeteg autónak tört be a szélvédője.

2021. július 10., 08:31

Szerző:

Óriási pusztítást végzett a pénteki vihar a Baranya megyei Sellyén. A brutális időjárás fél hat körül csapott le a helységre. Magyarország legdélebben fekvő településén mandarinméretű jegek hullottak az égből. A jégeső gyakorlatilag válogatás nélkül tette tönkre a lakóházakat és az autókat.

A katasztrófavédelem munkatársai és a tűzoltók több egységgel vonultak ki Sellyére. A BAMA azt írta, hogy a Süttő Ignác utcában egy egyszintes, palafedésű családi ház tetőszerkezetét teljesen megrongálta a jégeső. Ehhez a szigetvári tűzoltókat riasztották, a Cserfa utcába a sellyei tűzoltók vonultak ki egy kétszintes családi házhoz, a Köztársaság téren és a Széchenyi utcában a pécsi és a villányi hivatásos tűzoltók dolgoztak.

Nagy Attila polgármester azt mondta, a jeget még a vihar kezdete után több mint két órával, este nyolckor is szedegették a helyiek az utcákon. Szerinte 200 ház vált lakhatatlanná, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentése szerint jóval több, ők 245 lakóházat nyilvánítottak lakhatatlanná az ítéletidő miatt. Sellyén egyébként nagyon kevesen kötnek biztosítást, a károk pontos összegéről egyelőre nincs információ, de biztos, hogy jelentős.