Embertelen körülmények között tartotta fogva áldozatait a Fejér megyei rabszolgatartó

Elesett embereket tartott fogva és dolgoztatott egy 44 éves sárosdi férfi. A rabszolgatartót elfogták.

2021. július 1., 18:20

Szerző:

Még 2020 decemberében tett feljelentést egy mélyszegénységben élő férfi, hogy felfogadták őt a sárosdi piacon egy munkára. Az alku szerint birkapásztorkodnia kellett volna, fizetésért kosztért és kvártélyért. Az éjszakát már az új lakhelyén, egy ablakok nélküli lakóautóban töltötte. Napokig elvégezte a ráosztott feladatokat, de tisztálkodásra már nem volt lehetősége. Később elvették az iratait és egy másik, rabszolgaként tartott férfi mellé költöztették.

Embertelen körülmények között kellett élniük, fizetést nem kaptak és még a nyugdíjukat is elvette a gazdájuk. A férfinek végül sikerült megszöknie, azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrség az otthonában ütött rajta a rabszolgatartón, és a helyszínre érkezve több okmányt is lefoglalt, amelyek alapján kiderült, hogy kiket dolgoztatott korábban. A borzalmas körülmények között munkára kényszerített emberek elmondták, hogy fogvatartójuk első látásra barátságosnak tűnt és megnyerő volt. Jó pár hét elteltével lett csak számukra világos, hogy mi is történt velük valójában. A nyomozók kezdeményezték a kizsákmányoló férfi letartóztatását, emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítják.

(Kiemelt kép: police.hu)