Elvonási tünetei miatt szurkálhatta meg életveszélyesen az altatásban lévő tanárnőt egy betegtársa a Honvédkórház Covid-osztályán

A szúrások a tanárnő mindkét szemét, agyát és testét érintették. A támadó, egy 37 éves kínai férfi, drogfüggő lehetett, és már korábban is fojtogatott egy másik beteget.

2021. március 17., 09:01

Szerző:

Jelenleg is életveszélyes állapotban van az a tanárnő, akit a múlt szombaton szurkált meg egy kínai állampolgárságú férfi a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán. A Blikk információ szerint a kínai férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött.

A korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vett egy sebészeti ollót, amivel a mélyaltatásban lévő nőre támadt. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették.

Az elkövető a vérengzés után el akart rohanni az osztályról, egy biztonsági őr próbálta feltartóztatni, de őt is megsebesítette. Végül a terézvárosi rendőrök kapták el a kórház udvarán. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van.

Egyelőre nem ismert, hogy a férfi, hogyan szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést. A lap viszont úgy tudja, nem ez volt a kínai férfi első dühkitörése: korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.

(Kiemelt képünk illusztráció: Koronavírussal fertőzött, lélegeztetőgépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. Fotó: MTI/kormany.hu | Árvai Károly)