Elvesztette a pert a Klubrádió

A rádió saját oldalán számolt be arról, hogy ismét elveszítették az NMHH Médiatanácsa ellen indított pert, egyúttal jelezték: strasbourgig viszik az ügyet. 

2023. április 4., 15:59

Szerző:

A Klubrádió a bíróságon támadta meg az NMHH Médiatanácsának 92.9-es frekvenciára kiírt pályázatáról szóló határozatát, amely keretében Klubrádió helyett a Spirit FM-nek ítélték a frekvencia használatának jogát – emlékeztet a rádió közleménye. Érveik szerint a pályázati döntés jogsértő volt, mert

  • a Médiatörvény előírja, hogy a pályázati felhívásban fel kell tüntetni azokat a szempontokat, ami alapján Médiatanács döntést hoz, így az ismétlések számát is
  • másrészt – a Klubrádió álláspontja szerint – a pályázaton győztes Spirit FM a valóságban sokkal több ismétlést sugároz, mivel a pályázatában az ATV korábbi műsorait új műsorként tüntette fel, miközben azok nyilvánvalóan ismétlések.
  • harmadrészt a Klubrádió szerint a másik indulót eleve ki kellett volna zárni a pályázatból, mivel azzal egy időben jogsértő módon sugárzott a 92.9-es frekvencián.
A bíróság ismét nem értett egyet a Klubrádióval és elutasította a keresetet.

A Klubrádió fellebbezni fog a döntés ellen, és akár a strasbourgi bíróságra is elviszi a frekvencia pályázat ügyét – idézi a közlemény a rádió vezérigazgatóját, aki szerint a magyar hatóságok tudatosan sértik meg a magyar törvényeket. Stock Richárd kiemelte, hogy a bíróság figyelmen kívül hagyta a Klubrádió érveinek egy részét, nem foglalkoztak például azzal, hogy a Médiatanács az ismétlések arányára hivatkozva ítélte rosszabbnak a Klubrádió pályázatát, miközben a rivális pályázó elismerten korábbi televízióműsorok ismétlését nevezte új műsornak.

(Kiemelt képünk: Vicsek Ferenc főszerkesztő árnyéka a Klubrádió sajtótájékoztatóján a budapesti Symbol gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központban 2012. november 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.