VIDEÓ – Elverte a jég Vas megyét, újabb csapadékrendszer érkezik vasárnap

Tetőket bontott meg, fákat döntött ki a szombat esti vihar Vas megyében – közölte honlapján a katasztrófavédelem vasárnap.

2022. június 5., 07:50

Szerző:

A legtöbbször Körmendről kértek segítséget, ahol a rendvédelmi technikum tetetjét is megbontotta a szél, több esetben kellett kidőlt fák, letört ágak miatt kivonulnia a tűzoltóknak – írták. Hozzáfűzték: több bejelentést kaptak Pornóapátiból, Nagykölkedről és Szombathelyről is, ahol szintén okozott károkat a vihar. 

A közösségi médiában szombat késő estig egymást érték a több hullámban átvonuló viharról feltett videók, villámárvízhez hasonló elöntésekről, borsó, cseresznye és dió nagyságú jégről szóltak beszámolók.

Mint arról korábban beszámoltunk villámárvízzel és áramszünettel csapott le az ítéletidő Szombathelyre, összeállításunkból az is kiderül, hogy az Országos Meteorológia Szolgálat arról számolt be Körmenden dió méretű jeget, felhőszakadást és intenzív légzuhatagot okozott az egyik cella. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a keleti részeken megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható, csak egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. Este, késő este kiterjedt csapadékrendszer érkezik a Dunántúlra.

(Kiemelt képünk: Jégeső Körmenden 2022. június 5-én. Képernyőfelvétel. Forrás: MetFigyelő)