Eltűnt a szivárványos híd Győrben, a polgármester szerint ennek semmi köze a pedofiltörvényhez

Újabban szivárvány helyett a nemzeti trikolor színeiben pompázik a Jedlik-híd.

2021. augusztus 28., 07:41

Szerző:

A győri Jedlik-híd egyik különlegessége volt, hogy a LED-es kivilágításnak köszönhetően sokszor szivárványfényben pompázott éjszaka, ám a Telex egyik olvasója arról számolt be, hogy az utóbbi időben eltűnt a szivárvány, és a magyar trikolor váltotta fel. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere szerint azonban sületlenség, hogy ennek bármi köze lenne a pedofiltörvényhez.

Válaszlevelében ezt írta a lapnak: „Lehet, hogy ez meglepő valakinek, de az emberek jelentősebb részének a szivárványról nem az LMBTQ és nem a pedofil törvény jut eszébe. Sokkal inkább az, hogy milyen szép, ha eső után kisüt a nap. A színes hídról pedig az, hogy milyen szép színes. Hogy nem csak a levegőbe beszélek, azt igazolja, hogy a közelmúltban megrendezett hőlégballon sziesztán Győrben a hazai ballon, ahogy korábban is, szép színes volt, a szivárvány minden színével. Úgy gondolom, hogy az előítéleteit a kedves levélíró Telex olvasónak is le kell önmagában küzdeni egy Fidesz-KDNP-s politikus által vezetett városban is.”

A Jedlik-híd egyébként a szexbotrányába belebukott korábbi polgármester, Borkai Zsolt vállalása volt, a híd 2010-ben készült el. Az átkelő Győrben két olyan városrészt köt össze, amelyekbe korábban csak nagy kerülőúttal juthatott el az ember. A 140 méter hosszú, 16 méter széles híd nevét a győriek szavazták meg.

Az alábbi videóban megtekinthető a híd fényjátéka:

(Kiemelt kép: Győr 1000 éves története idővonalon - Facebook)