Szabálytalannak és törvénytelennek találták az egyik miniszterelnök-jelölt aláírásgyűjtési módszerét

Hagyjon fel az ajánlásgyűjtés címén alkalmazott szabálytalan és törvénytelen gyakorlattal – erre szólította fel az ellenzéki előválasztást lebonyolító Országos Előválasztási Bizottság Ecsenyi Áront. 

2021. augusztus 25., 18:18

Szerző:

Az Ecsenyi Áron által vezetett Le az Adók 75%-ával Párt Facebook-oldalán hétfőn dél körül megjelent egy online aláírásgyűjtő ív, melyet kitöltve a választópolgár hozzájárul ahhoz, hogy Ecsenyi pártja aláírja a választó helyett a miniszterelnök-jelöltségét támogató ajánlószelvényt. Az internetes űrlap kitöltésével Ecsenyiék arra is megszerezni vélik a kitöltők hozzájárulását, hogy az íven megadott telefonszámon később az Előválasztási Bizottság ellenőrizze (a választóknál) az aláírások eredetiségét – írja a Magyar Hang.

Az Országos Előválasztási Bizottság erre úgy reagált, hogy felszólította Ecsenyi Áront, hagyjon fel az ajánlásgyűjtés címén alkalmazott szabálytalan és törvénytelen gyakorlattal. Mint írják: Az OEVB kizárólag a saját kezűen aláírt, hiánytalanul és olvashatóan kitöltött ajánlásokat fogadja el érvényesnek. Az ajánlásokat szeptember 6-án 10.00 óráig lehet leadni. Az egyéni képviselőjelöltek a helyi választási bizottságoknak, a miniszterelnök-jelöltek az Országos Előválasztási Irodának adhatják le az összegyűjtött ajánlásokat.

Ecsenyi Áron a lap megkeresésére úgy reagált, hogy: 

„most azon megfeszülni, hogy ki írta alá kinek, mit számít?”

Nem sokkal az Országos Előválasztási Bizottság állásfoglalása után közleményt adott ki az Ecsenyit indító Le az adók 75%-val Párt is. Ebben adatgyűjtéssel vádolják az előválasztást rendező pártokat. Mint írják: „Az eseményt rendező 6 baloldali párt elfelejtett lehetőséget adni a 15 egyéni jelöltünknek saját frakció alakítására, hiába kerestük meg őket. Ecsenyi Áron jelölését is valószínűleg csak adatgyűjtési céllal fogadták el, hiszen az újabb fejlemények értelmében 20 000 adat kerül a birtokukba feldolgozási céllal. Ennek megfelelően tartunk tanácskozást a kilépés lehetőségéről a küldöttgyűlésünkben. [...] Az újabb fejlemények azt igazolják, hogy Ecsenyi Áronnak azért adhattak lehetőséget a miniszterelnök-jelölti indulásra, mert az adatkezelési tájékoztatójukban elrejtették, hogy a Google-t és az aHangot felhatalmazzák az adatok feldolgozására, így ha leadjuk a 20 000 aláírást és telefonszámot, az is a birtokukba kerül. Tehát az indulási lehetőségeinket ellehetetlenítették, miközben a begyűjtött adatainkat tetszőleges szándékkal feldolgozhatják.”

(Kiemelt képünk: 2021.01.31. - Tüntetés az Életért és a Szabadságért, Ecsenyi Áron, a LA75 Elnöke rendőri sorfal mögött a január 31-i tüntetésen. Fotó: Merész Márton/168)

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.