Élő adásban rakta helyre a CNN riporterét Szijjártó Péter

A Jobbik szavazatát hozta fel a pedofiltörvény védelmében a külügyminiszter.

2021. július 14., 09:11

Szerző:

Kedd éjjel Szijjártó Péter a CNN-en magyarázta a nagy port kavart pedofilellenes törvénycsomagot. A riporter egy nyolc évvel ezelőtti, a magyarral szinte megegyező tartalmú orosz jogszabályhoz hasonlította a magyar törvényt. A külügyminiszter a felvetésre azt válaszolta: ő nem ismeri az orosz jogszabályt, és nem is érdekli. A CNN munkatársa kitért azokra a vádakra, miszerint a törvény összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást, valamint arra is, hogy sokan az LMBTQ-közösség elleni támadásnak tartják azt.

A külügyminiszter szerint egy globális fake news támadás zajlik a magyar kormány ellen. Szijjártó Péter kijelentette: „Álhír, hogy az egyes rendelkezései miatt sokak által bírált gyermekvédelmi törvény összemosná a pedofíliát és a homoszexualitást.” 

A riporter azt is megkérdezte, hogy volt-e valamilyen konkrét oka, előzménye annak, hogy szigorítást vezettek be a pedofíliával kapcsolatban. Szijjártó Péter itt nem említette Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyét. Válaszában azt mondta, hogy minden pedofil bűncselekményt súlyosan meg kell büntetni.

A CNN riportere kitért egy 2013-as magyar törvényre, amely tiltja az országban az azonos neműek házasságát, a mostani jogszabállyal pedig mintha folytatódna egyfajta melegellenes törvénykezés. A külügyminiszter a magyar Alaptörvényre hivatkozva elmondta, hogy az tiltja a szexuális orientáción alapuló diszkriminációt. Szijjártó Péter kifejtette: azt akarják megakadályozni, hogy az LMBTQ-aktivisták népszerűsíthessenek bármilyen szexuális orientációt az óvodákban és iskolákban.

A külügyminiszter szerint a törvényben határozottan elkülönül a pedofíliával és a homoszexualitással foglalkozó rész. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a gyermekek szexuális felvilágosítása véleményük szerint csak a szülő kizárólagos feladata lehet. Azt is hangsúlyozta, hogy a törvény nem tiltja be a szexuális felvilágosítást az iskolákban, csak azt az arra jogosult szakértőkre bízza.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy a magyar országgyűlés elsöprő, kétharmados többséggel fogadta el a pedofilellenes törvényt. Szijjártó Péter a Jobbikot az ellenzék vezető pártjának nevezte, hangsúlyozva, hogy ők is megszavazták a jogszabályt.

A törvénynek semmi köze a jövő évi választásokhoz – jelentette ki a CNN kérdésére a külügyminiszter. 

 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.