Elnyelte a NAV Iványiék egyszázalékos felajánlásait is

Az Iványiék által működtetett Oltalom Karitatív Egyesület részére felajánlott civil szja-egyszázalékok is a NAV-nál landoltak.

2023. szeptember 30., 10:02

Szerző:

A Magyar Hang által közölt adatok szerint 7565 adózó rendelkezett Iványiék javára az szja-ja egy százalékáról, ami alapján 71 736 448 forint járt volna nekik. A pénzt vélhetően a kisegyház és szervezetei adótartozása miatt nem utalták ki. A lap szerint ezek után kérdés az is, hogy az egyházi szja-egyszázalékokból a MET-nek felajánlott 718 millió forintot (több mint hetvenezren választották az egyházak közül Iványiéket) megkapják-e, vagy azt is elvonja az adóhatóság.

A NAV oldalán ugyanis az olvasható: „a vallási közösségeknek felajánlott összeget az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációjáért felelős miniszter a rendelkezőnyilatkozatok évét követő év január 31-éig – azaz idei felajánlások alapján 2024. január 31-éig – utalja át, feltéve, hogy a kedvezményezett az átutalás időpontjában is vallási közösségként van nyilvántartva”.

(Kiemelt képünk:  Iványi Gábor a mellette rendezett szolidaritási tüntetésen 2022. február 21-én, Budapesten a Dankó utcában. Fotó: Dimény András / 168.hu)