Fontos változást jelentett be az E.ON

Ismert nevek tűnnek el az energiapiacról.

2022. augusztus 29., 13:23

Szerző:

Egyesül az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó három villamosenergia- és földgázkereskedelmi vállalat, 2022. szeptember 30-án az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be. 2022. október 1-jétől az érintett versenypiaci ügyfelek energiakereskedője az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz. A változás a szerződéseket nem érinti, szeptember első napjaiban minden érintett ügyfél levélben kap közvetlen és részletes tájékoztatást az őt érintő változásokról és teendőkről – olvasható az energiacég közleményében.

A három energiakereskedő vállalat azután egyesül, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. már korábban az E.ON Hungária Csoport részeként működött, a mostani döntés a társaságcsoport magyarországi integrációjának következő lépése. Az energiakereskedő cégek egyesítésével az E.ON Hungária Csoport átalakítja magyarországi versenypiaci kereskedelmi tevékenységét. A változást a megváltozott ügyféligények, az átalakuló piaci környezet és a vállalati struktúra egyszerűsítése indokolja.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Magyar Posta kézbesítője okostelefonja segítségével rögzíti egy villanyóra adatait az egyik IX. kerületi, Toronyház utcai lakóházban 2013. január 8-án. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.