„Nem az a kaliber, akit ki akarsz végezni" Aleva Márta szerint a lebuktatott fideszesnek kiguvadt a szeme a számla láttán

Nem az a kaliber, akit ki akarsz végezni, a sörözőben a tízezres számla láttán kiguvadt a szeme - mondta Lévai Istvánról a passzivista, aki jogász, költő és állítása szerint még hadvezér is.

2023. szeptember 22., 09:34

Szerző:

Filozófus, költő, hadvezér, plagizátor, hobbija jódkostólókra járni atomkatasztrófák után közvetlenül. Szeret másokat kijavítgatni, életem nagy dilemmája, hogy jogot végzett, avagy a jog végzett vele. Szabadidejében zenét hallgat, főleg Komár Lászlót, kedvenc témája önmaga keresése, az édesanyjával való kapcsolatának elemzése, továbbá szexuális életének taglalása – vallotta saját magáról a 444-nek adott interjújában Aleva Márta. Ő az a bizonyos kutyapárti passzivista, aki egy sörözőben készített hangfelvétellel buktatott le egy fideszest, aki megpróbált pénzt kínálni neki azért, hogy induljon a következő polgármesteri választáson, ezzel is gyengítve az ellenzék erejét.  

„Nem az a kaliber, akit ki akarsz végezni. A Mosselen sörözőben, ahol este találkoztunk, tudott a félárú akcióról. A tízezres számla láttán a második találkozón meg kiguvadt a szeme” – jellemezte 2023 legsikeresebb ellenzéki politikusa a fideszest, akit azóta már ki is zártak a pártból.

Aleva olyat tett, ami hivatalos magyar ellenzékinek eddig nem nagyon sikerült: kalandos körülmények között bizonyítékot szerzett és publikált egy kormánypárti politikusról, ami miatt az megbukott, sőt azonnali hatállyal ki is radírozták a politikai életből – fogalmaz a cikk.

A bizonyíték két titkos hangfelvétel volt azokról a megbeszélésekről, amiket Lévai István Zoltánnal folytatott. A fideszes ötmillió forintot lett volna hajlandó fizetni az ellene kampányoló ellenzékinek egy, a kampányát titokban finanszírozó helyi vállalkozón keresztül. 

Augusztus 8-án este találkoztak egy XIII. kerületi kávézóban. „Polgármester szeretnék lenni” – kezdte mondanivalóját Lévai, majd rátért arra, hogyan képzelné el az együttműködést. Aleva azzal érvel, hogy „van a fejében egy szám”, ami alatt nem éri meg elindulni, mert sok munkaideje kiesik, és az országgyűlési választásokon is nagyon sokat bukott. Lévai ezt megértette, és korrekt hozzáállásnak nevezte. „Számolj, gondold végig” – tette hozzá.

A második találkozót pontosan egy hónappal későbbre beszélték meg. Aleva ekkor előállt a konkrét összeggel: „A hogyan és miként az egyik kérdés, a mennyiért a másik. Rossz szájízű lenne, hogy mennyiért, de megpróbáltam kiszámolni, mennyibe került nekem, hogy kutyapártosat játszottam. És nagyjából 4 millióba került nekem ’22-ben…”(…) „Májusig nekem kell mondjuk ötmillió forint, tehát havi 500 ezer forint. Hogy belevágjak.”

Lévai ezt korrektnek és konkrétnak nevezte, „mondd meg, hogy hova…”, tette hozzá. Végül némi egyeztetés után a kormánypárti politikus összefoglalta a helyzetet: „Akkor két út van. Az egyik, hogy akkor megmondod, hova kell ezt befizetni vagy átutalni. A másik verzió pedig az, hogy havonta akkor találkozunk.”

A beszélgetés nyilvánosságra kerülése után nem nagyon maradt mentsége Lévai Istvánnak, napokon belül le is mondott.