Elmaradt a vírustagadó Gődény tárgyalása koronavírus-fertőzés miatt

Az ügyben így nem történt előrelépés.

2022. február 21., 12:33

Szerző:

Hétfőn reggel kezdődött volna Gődény György perének előkészítő ülése Nyíregyházán – írja a Blikk. A vádirat szerint Gődény tavaly novemberben „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, amelyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, azok nem töltik be védelmi eszköz szerepüket.

Az ügyészség szerint „a vádlott szándéka a nagy nyilvánosság előtt a pandémia létének tagadására, a védekezési intézkedések céljának, eredményességének akadályozására irányult és magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.”

Noha a Blikk szerint Gődény megjelent a tárgyaláson, mindössze néhány percet töltött el a bíróság termében, ügyvédje ugyanis koronavírusos lett, így semmi érdemi nem történt az ügyben. A magát vírusrealistának tartó gyógyszerész arról beszélt a lapnak, fenntartja az állítását a maszkokról és a lezárásról – írják.

A kampányról Gődény most azt mondta, péntekig már 38 jelöltjük gyűjtötte össze a szükséges aláírásokat, ma pedig ő is jogerősen jelöltté válik az egyik nyíregyházi választókerületben. Terveik szerint meglesz a 106 jelöltjük, ami azt is jelenti, hogy akár országos listát is állíthatnak majd. Arra a felvetésre, korábban többen kamupártos biznisszel vádolták meg, Gődény azt mondta:  „Nem fogunk felhasználni állami támogatást a mostani kampányunkhoz. Meghirdettük a 100 forintos kampányt. Aki látja az elmúlt kétéves tevékenységünket, valamint velünk ért egyet, az támogasson minket 100 forinttal” – felelte, majd megerősítette, hogy nemcsak a lista, de az egyéni jelöltek után járó összegeket sem tervezik igénybe venni.

(Kiemelt kép: Dimény András)