Ellentmondásos lehet az új üzemanyagár-rendelet

Az üzembentartói szó miatt súlyos ellentmondás maradt az üzemanyagár-rendeletben, ráadásul az ütközik a kormányzati közlésekben szereplő „magántulajdonú” kifejezéssel – közölte a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

2022. július 30., 15:54

Szerző:

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint a szombaton bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege ellentmondásban áll.

Az ellentmondás pedig a kormányrendeleten belül is fennáll. A MKOE szerint a problémát az „üzembentartó” kifejezés okozza, amit a Kormányinfón és Facebookon is MAGÁNTULAJDONÚ gépjárműként magyaráztak.

Az Egyesület viszont rámutatott, hogy a rendeletben sem az szerepel, hogy magánszemély üzembentartó esetén jár az olcsóbb üzemanyag. Ehelyett a „nem magánszemély által üzemeltetett” fordulat szerepel a rendeletben, ami egy köznapi kifejezés, elég sok mindent lehet érteni alatta – tették hozzá.

A rendelet szerint a benzinkutak dolgozói a gépjármű üzembentartjóját ellenőrizhetik. Egyébként a forgalmin lévő vonalkód megtekintése, lemásolása, beolvasása egyáltalán nem szerepel az ellenőrzési jogosultságok között.

(Fotó: MTI/Komka Péter)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.