Elköltözött a Kanári-szigetekre az MSZP volt elnöke, Tóbiás József gyereke betegségével magyarázza döntését

2019. július 25., 09:20

Szerző:

Az elmúlt hónapok során a korábbiaktól eltérően meglehetősen kis aktivitást mutatott Tóbiás József, az MSZP volt elnöke az országgyűlési munkájában. A Blikk utána járt, hogy mi lehet ennek az oka, és kiderült, hogy a politikus a családja Magyarországról való elköltöztetésével foglalkozik.

Tóbiás József sajtótájékoztatója Tóbiás József sajtótájékoztatója
Fotó: MTI /Kovács Tamás

Tóbiás a költözést azzal magyarázta a lapnak, hogy fiánál légúti megbetegedése miatt az orvosok olyan helyet javasoltak, ahol a levegő mentes a portól és pollentől, ezért a választásuk az óceán közepén álló a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek egyik tagjára, a csodás tengerpartjairól is híres Tenerifére esett.

A politikus hozzátette, hogy nem véglegesen tervezik elhagyni Magyarországot, hanem csak addig, amíg fia állapota nem lesz megfelelő.

„Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges”

– mondta a politikus, aki tagja a Törvényalkotási Bizottságnak is.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.