Erről szól Karácsony Gergely aláírásgyűjtése

A főpolgármesternek 200 ezer aláírást kell összegyűjtenie.

2021. december 8., 20:10

Szerző:

A napokban elkezdődhet az aláírásgyűjtés azért, hogy az országgyűlési választásokkal egy időben a nép dönthessen a Diákváros megépüléséről és az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról – írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Facebook-oldalán a Kúria határozatára reagálva.

Karácsony Gergely emlékeztetett, júliusban öt kérdésben kezdeményezett népszavazást, hogy – mint írta – megmutassák a hatalomnak, vannak valódi problémák, amelyekről beszélni kell. Az öt kérdés közül szerdán kettőt „átengedett” a Kúria – közölte.

A politikus azt írta, egy-két napon belül átveszik az íveket, és még az idén összegyűjtenek 200 ezer aláírást, hogy „véleményt mondhassanak a jövőnkről”. 

„A népszavazás intézménye nem arra való, hogy Orbán Viktor kamu-kérdésekkel uszítsa egymásnak az embereket, a nép szava nem az ő szava” 

– fogalmazott Karácsony.

Karácsony Gergely kiemelte: nem fogják engedni, hogy a kormány kínai elitegyetemet építsen a megfizethető lakhatást biztosító Diákváros helyére, ehhez pedig népszavazásra van szükség, hogy végre tisztán lásson a hatalom, az embereknek nem kínai érdekeket kiszolgáló, adófizetőket eladósító beruházásokra van szüksége, hanem megfizethető kollégiumra a gyerekeiknek.

 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely interjút ad a Főpolgármesteri Hivatalban 2020. január 9-én. Fotó: Pesti Hírlap archív)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.