Elkapták a Camorra egyik vezetőjét Dubajban

Raffaele Imperiale a nemzetközi drogkereskedelem egyik legfőbb irányítója volt. 

2021. augusztus 19., 20:13

Szerző:

Az olasz belügyminisztérium közleménye szerint elfogták Dubajban a Camorra maffiacsalád egyik magasrangú vezetőjét. A 46 éves Rafaelle Imperiale a legveszélyesebb szökevények listáján szerepelt. Imperialét még augusztus 4-én kapták el az Egyesült Arab Emírségekben.

Az Europol és az Interpol összefogása volt szükséges a bűnöző elfogásához. A maffiózót 2016 januárja óta körözték Olaszországban. A gyanú vele szemben nemzetközi drogkereskedelem és pénzmosás. Imperiale azzal vált híressé, hogy dél-olaszországi villájában megtalálták van Gogh két remekművét is. A képeket még 2002-ben lopták el Amszterdamból. 

1,3 tonna kokaint foglaltak le Párizsban még 2013-ban, Imperialét ezzel az üggyel is gyanúsítják. Az olasz hatóság elkezdték megindítani a kiadatási eljárást az olasz bűnözővel szemben. Hamarosan az Egyesült Arab Emírségekből haza is szállíthatják a Camorra vezetőjét. 

 (Kiemelt kép:  Raffaele Imperiale, adatlapja Forrás: Olasz Belügyminisztérium)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.